Terug Home

Willemijn Kressenhof  05/11/1982

Biografie

Willemijn Kressenhof studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij zowel het Het Toneel Speelt in de voorstelling Jozef in Egypte (regie Hans Croiset) als bij Het Amsterdamse Bos in de voorstelling Caesar en Cleopatra (regie
Frances Sanders).

Na haar afstudeer voorstelling Midzomernachtdroom (regie Johan Doesburg) was Willemijn de afgelopen seizoenen o.a. te zien in: De toevallige dood van een anarchist van TG Vrienden van de Dansmuziek, A Tempest van Barok Opera Amsterdam, Sivas van Theatergroep Rast en Ifigeneia van Karina Kroft op het Oerolfestival.

Ook was Willemijn onder meer te zien in de voorstellingen Repelsteeltje en De Tondeldoos van Theatergroep het Woeste Woud en speelde zij de voorstelling "HET" bij De Utrechtse Spelen.

Op televisie was Willemijn onder meer te zien in Het Sinterklaasjournaal, Het Klokhuis en de NTR Kort!-film Bukowski. Verder speelde zij de hoofdrol in de telefilm Julia's Hart geregisseerd door Peter de Baan.

Agent : Eran

Foto's


Video